ATELIERUL CREATIV
Bine ati venit.

Universul Familiei este un portal de discutii pentru parinti si viitori parinti: forum, jocuri, concursuri, sarcina, nastere, crestere, alimentatie, educatie, planse de colorat, gradinite, spitale, doctori, medicamente, vaccinuri, lucru de mana, casa si gradina.

Va asteptam cu drag sa va alaturati familiei noastre.
ATELIERUL CREATIV

Activitati practice si creative

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

1 Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Mar 19 Mai 2009 - 22:49

Admin

Admin
Admin
Pe Cristina am invatat-o sa se spele pe dinti inca de pe la 1 an. La inceput foloseam doar apa, apoi cu timpul am introdus si pasta de dinti. Acum spalam dintii atat dimineata cat si seara. In ultima perioada am lasat-o sa se spele singura si doar uneori ii mai spal eu dintii.

Voi cum procedati cu ingrijirea dintilor?

__________________________________________________________________________________________________

“Pe masura ce crestem descoperim ca pana si persoana care nu trebuia sa te dezamageasca vreodata, probabil o va face. “ Octavian Paller
http://www.universulfamiliei.com

2 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Mar 19 Mai 2009 - 23:06

Sonia's mom

Veteran
Veteran
Si noi ne spalam pe dintisori dimineata si seara up folosim si pasta de dinti angel
Deocamdata o ajut pe Sonia cu perierea dintisorilor, astept sa mai creasca un pic inainte sa o las sa se spele singurica angel

http://www.totsites.com/tot/sonia_f

3 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Lun 29 Iun 2009 - 18:51

Admin

Admin
Admin
Temerile mele in ceea ce priveste faptul ca se spala singura pe dinti au disparut azi cand am fost la control. Doctorita a spus ca are dintii perfecti ingrijiti si a laudat-o camd i-am spus ca singura se spala pe dinti.

__________________________________________________________________________________________________

“Pe masura ce crestem descoperim ca pana si persoana care nu trebuia sa te dezamageasca vreodata, probabil o va face. “ Octavian Paller

4 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Mier 2 Sept 2009 - 9:42

Kali

Ucenic
Ucenic
Alexia se spala singura- bine, ea pe toate vrea sa le faca singura.
In cazul nostru stiu ca nu face corect periajul si mai insist eu pe langa ea in timpul operatiunii.

5 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Mier 2 Sept 2009 - 9:49

Sonia's mom

Veteran
Veteran
ideeeeem angel

Si So vrea sa le faca singurica pe toate stele chiar daca ii ia vre-o 15 min sa puna un adidas, dar este tare mandra si sare cu un adidas prin casa tipand: "bravo Sonia" ras
cat despre dintisori - de o luna a prins "gustul" pastei de dinti, si de aceia trebuie sa cam stau pe langa ea, nu de alta, dar o mananca pe toata zambet

6 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Mier 2 Sept 2009 - 10:20

Kali

Ucenic
Ucenic
Sonia's mom a scris:ideeeeem angel

Si So vrea sa le faca singurica pe toate stele chiar daca ii ia vre-o 15 min sa puna un adidas, dar este tare mandra si sare cu un adidas prin casa tipand: "bravo Sonia" ras
cat despre dintisori - de o luna a prins "gustul" pastei de dinti, si de aceia trebuie sa cam stau pe langa ea, nu de alta, dar o mananca pe toata zambet

ras Exact!
Si la Alexia periajul incepe cu mancatul pastei- dat de 2-3 ori din periuta- dupa care cere alta portie.

7 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Mier 2 Sept 2009 - 10:28

Sonia's mom

Veteran
Veteran
exact happy 2-3 portii - este deja ceva obisnuit stele

8 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Mier 2 Sept 2009 - 19:37

Admin

Admin
Admin
La noi nu, nu i-am dat niciodata alta portie. Inca o las sa se spele singura, dar cel putin o data pe saptamana ii iau eu dintii la periat.

9 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Joi 3 Sept 2009 - 0:05

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Mihaita a depasit etapa inghititului pastei de dinti, acum nu ii mai place. Si o accepta doar pe cea cu gust de capsuni, alta sa nu vada. Din pacate il spal doar seara pe dinti, dimineata avem show. Prefer sa il spal eu, pe el il las doar la sfarsit, sa finiseze treaba! angel

10 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Dum 18 Oct 2009 - 14:28

maria75

Ucenic
Ucenic
De o sapt, Andreea isi periaza singura dintii din fatza( si corect). Dar inca nu a depasit faza cu inghititul pastei...

11 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Dum 18 Oct 2009 - 14:49

Admin

Admin
Admin
Andrea, felicitari pentru reusita.

Noi am depasit faza cu inghititul pastei, dar nu reusim si pace sa ne aducem aminte sa ne spalam si la gura dupa ce terminam periajul dintilor. Astfel, daca nu sunt atenta la ea ma trezesc prin oras ca are ditamai mustata si barba albe.

12 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Dum 18 Oct 2009 - 16:32

maria75

Ucenic
Ucenic
Da, shoada faza!

Apropo, Niko, ca acum vazui, felicitaript bb2 care e pe drum

13 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Dum 18 Oct 2009 - 18:00

Admin

Admin
Admin
Multumesc mult Maria. pupici

14 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Dum 18 Oct 2009 - 21:10

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Mihaita a ajuns sa imi spuna el seara sa il spal pe dinti! happy Asta de cand i-am aratat un ciot de dinte de al meu cand mi-a cazut o coronita... a facut o fatza... what? I-am explicat ca eu nu am fost cuminte cand eram mica si nu am spalat dintii care s-au cariat si s-au facut urati. De atunci nu mai face nazuri la spalat pe dinti si ma intreaba in fiecare seara daca nu cumva dintii lui sunt negrii sau galbeni... angel

15 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Dum 18 Oct 2009 - 21:26

Admin

Admin
Admin
Aceeasi metoda am folosit-o si eu ca s-o determin sa se spele in fiecare zi pe dinti. I-am aratat ca mie imi lipsesc dinti si de atunci e stresata sa nu cumva sa-i cada dintii si are grija si de ai mei sa ma spal si eu pe dinti.

16 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Dum 18 Oct 2009 - 22:15

ruxi

Ucenic
Ucenic
Super! Ce copii cuminti avem pe aici! Si eu sunt stresata de dinti. Noi inca suntem mici, dar avem deja 6 dinti si inca doi care se itesc acum si as vrea sa-l invat cat mai repede ca trebuie sa spalam dintii.
Deocamdata i-am luat un set de periute pentru bebelusi si i-am dat-o pe prima sa se joace cu ea. Ii place tare mult, roade toata ziua la ea si isi maseaza gingiile pe unde stie el ca il doare.

17 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Dum 18 Oct 2009 - 22:39

Admin

Admin
Admin
Te referi cumva la acel set de 3 periute de la Primii pasi? Si noi l-am avut si ni s-a parut foarte folositor.

18 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Dum 18 Oct 2009 - 22:48

ruxi

Ucenic
Ucenic
Da. Voi cum le-ati folosit?
Cu alea ai inceput sa-i periezi dintii?

Acum s-a trezit Victor marait si i-am dat cu dentinox si am vazut c-a spart gingi dintisorul nr. 7!

19 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Dum 18 Oct 2009 - 22:53

Admin

Admin
Admin
Felicitari pentru dintisor.

Hai sa lasam acest topic pentru prescolari si sa ne mutam la grupa 0-1 ani. Iti raspund acolo.

Edit: gata, am scris: aici

20 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Dum 18 Oct 2009 - 23:16

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Felicitari Ruxi pt dintisor! Ne-ati luat-o inainte! aplauze up

21 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Vin 23 Oct 2009 - 8:24

ruxi

Ucenic
Ucenic
Multumim, Miru! pupici

22 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Vin 23 Oct 2009 - 23:46

micasera

Ucenic
Ucenic
Ingridutzza nu a mancat vreodata pasta de dinti.Cand era bebe rodea periutele rotative, iar cand incercam eu s-o periez avea stare de voma, asa ca am renuntat.De pe la 1 anisor o spal pe dinti si cu pasta.Acum nu ma mai lasa s-o ajut,se spala singurica.doar pe limbuta se spala corect, asa ca la 2-3 zile o perii eu.[img][/img]

23 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Mar 5 Ian 2010 - 22:49

Admin

Admin
Admin
Prin toamna, Cristina incepuse sa spuna ca o doare ba un dinte ba altul, dar foarte rar. Am controlat-o mereu cand se plangea, dar fara sa vedem noi vreo problema la dintii ei. Imi propusesem sa merg iar cu ea la stomatolog, desi fusesem la control prin vara, dar nu stiu din ce motive am tot amanat. Apoi am observat ca spalatul pe dinti la ea a inceput sa dureze din ce in ce mai putin, pana cand chiar aproape ca nu auzeam apa curgand deloc in baie. Vedeam ca are resturi de pasta de dinti pe la colturile gurii, dar nu-mi explicam cand s-a spalat asa de repede. Si am urmarit-o!
De fapt ea nu mai peria bine dintii ci doar ii uda ca sa zic asa. Am ramas surprinsa de acest lucru pt ca ei ii placea foarte mult sa se spele singura si uneori nu aveam eu rabdare langa ea pana se peria pe toti dintii. Acum n-o mai las singura, desi crezusem ca nu mai trebuie sa ma ocup de asta, dar ca sa nu apara probleme dentare, imi fac timp sa o periez eu corect si dimineata si seara. De cand am reinceput s-o periez eu n-am mai auzit-o niciodata spunand ca o mai doare vreun dinte.

24 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Dum 17 Apr 2011 - 1:11

Admin

Admin
Admin
Cu toate ca rezolvasem problema semnalata mai sus si ca am avut grija mare de dintii ei, mai ales cu toate problemele de anul trecut, dentitia ei tot a vrut sa ne puna pe jar.
Prima data m-am speriat cand au inceput sa i se miste incisivi centrali de jos. Initial am crezut ca e o urmare nedorita a tratamentelor de anul trecut si a intreruperii administrarii calciului, dar medicul de familie ne-a asigurat ca nu-i asa. Am invatat-o sa aiba grija sa nu-i miste ca nu cumva sa-i cada si nu i-am mai dat cruditati decat pasate, fiind-mi frica mie mai ales de vreo sangerare mai puternica. Momentul caderii lor n-am reusit sa-l amanam prea mult, dar din fericire temerile mele nu s-au adeverit si chiar la foarte putin timp dupa i-au dat deja amandoi dintisorii. Acum ii urmareste zilnic in oglinda sa vada cat au crescut.
O alta surpriza neplacuta am avut-o in seara asta. Am mancat friptura la cina, si dupa ce s-a spalat pe dinti mi-a spus ca simte ceva intre maselute. Am crezut ca i-a ramas ceva carne pe acolo si am luat o scobitoare sa o scot. Suprpiza: am descoperit o carie mica pe o masea si culmea ca s-a si luat pe masea bucatica minuscula de masea. Saptamana viitoare vreau sa ajung cu ea la dentist pt ca, din cate vad caria nu-i adanca si nici n-o doare. Nu as vrea sa ajunga caria pana la nerv inainte sa o rezolvam.

25 Re: Ingrijirea dintilor la prescolari la data de Dum 17 Apr 2011 - 12:35

Ana11

Cu vechime
Cu vechime
Draga Mihaela,foarte bine faci,caci in timp se va agrava si e mai rau,si oricum ,trebuie tratata caria,fie acum in faza incipienta,fie mai tarziu!In plus,Cristina se va obisnui cu mersul la dentist fara frica si isi va face periodic controlul dentitiei pupici
Sanatate si sa auzim numai de bine!

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 2]

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Subiecte similare

-

» Sa invatam sa citim.

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum