ATELIERUL CREATIV
Bine ati venit.

Universul Familiei este un portal de discutii pentru parinti si viitori parinti: forum, jocuri, concursuri, sarcina, nastere, crestere, alimentatie, educatie, planse de colorat, gradinite, spitale, doctori, medicamente, vaccinuri, lucru de mana, casa si gradina.

Va asteptam cu drag sa va alaturati familiei noastre.
ATELIERUL CREATIV

Activitati practice si creative

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

1 Cutremur la data de Sam 25 Apr 2009 - 20:30

Admin

Admin
Admin
La noi tocmai s-a simtit un cutremur. Destul de puternic as putea spune la felul cum l-am simtit. La stiri insa nu vad nimic despre asta, insa cu rudele noastre din sud nu reusim sa luam legatura.
Voi le-ati simtit? Sunteti bine?

Edit Tocmai acum am vazut ceva la tv.

__________________________________________________________________________________________________

“Pe masura ce crestem descoperim ca pana si persoana care nu trebuia sa te dezamageasca vreodata, probabil o va face. “ Octavian Paller
http://www.universulfamiliei.com

2 Re: Cutremur la data de Sam 25 Apr 2009 - 22:29

moni

Moderator local
Moderator local
Si eu am vazut la TV ca a fost cutemur dar aici la noi in Deva nu l-am simtit deloc. Suntem mai feriti, cred cei de pe aici.S-a simtit tare la voi? Nu s-a speriat Cristina, nu?

3 Re: Cutremur la data de Sam 25 Apr 2009 - 22:34

Admin

Admin
Admin
Cristina n-a simtit nimic cred. Era la masa si cand am simtit noi cutremurul a luat-o sotul sa mergem sub tocul usii si ea a inceput sa protesteze ca vrea sa manance.

__________________________________________________________________________________________________

“Pe masura ce crestem descoperim ca pana si persoana care nu trebuia sa te dezamageasca vreodata, probabil o va face. “ Octavian Paller

4 Re: Cutremur la data de Sam 25 Apr 2009 - 23:06

Amy

Cu vechime
Cu vechime
La noi in casa l-am simitit doar eu, ca exact atunci Mihaita topaia ca un cangur, iar sotul si sora nu m-au crezut cand le-am zis ca e cutremur. Apoi am vazut lustra leganandu-se, am dat la stiri si am vazut ca a fost totusi cutremur.

5 Re: Cutremur la data de Sam 25 Apr 2009 - 23:10

Admin

Admin
Admin
Am vazut la stiri ca multa lume spuna ca nu a simtit cutremurul, chiar si persone din Bucuresti care faceau diverse activitati in momentul respectiv.

Printre mesajele primite la tv a fost unul in care cineva spunea ca pestii sai incepusera sa inoate haotic in timpul cutremurului. Miru, voi i-ati putut vedea pe ai vostrii?

6 Re: Cutremur la data de Sam 25 Apr 2009 - 23:16

Amy

Cu vechime
Cu vechime
MNiko a scris: Miru, voi i-ati putut vedea pe ai vostrii?

Pai nu a mai avut nimeni grija pestilor. Chiar l-am certat pe sot ca, in loc sa ne contrazicem daca e sau nu cutremur, trebuia sa o luam pe Andrada din dormitor, chiar daca dormea.

7 Re: Cutremur la data de Sam 25 Apr 2009 - 23:20

Admin

Admin
Admin
Cutremurul de sambata seara: Activitate seismica normala ce nu va fi urmata de replici

Cutremurul produs sambata seara in Romania, cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter, se inscrie in activitatea seismica normala, au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii statiei seismice Vrancioaia.

"Seismul a inceput la ora 20 :18 si a durat aproximativ cinci minute. El se inscrie in activitatea seismica normala si nu sunt motive de panica pentru populatie", a declarat operatorul Ilie Ion, care era de serviciu la ora cutremurului.

Cutremurul a avut epicentrul in zona Vrancea, la 120 de kilometri adancime.

Directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, prof. dr. Gheorghe Marmureanu, a declarat ca, in Bucuresti, seismul s-a simtit la 4,5 grade pe scara Richter si ca au fost mai multe replici de mica intensitate.

Marmureanu a dat asigurari ca niciun cutremur important nu va avea loc in Romania in urmatoarea perioada. Cutremurul a fost resimtit in mai multe zone ale tarii si a afectat comunicarea pe retelele de telefonie mobila.

Ultimul cutremur de magnitudine semnificativa s-a produs in Romania pe 2 martie. Seismul a avut 3,4 grade pe scara Richter si epicentrul tot in Vrancea.

sursa

Desi la inceput, imediat dupa cutremur, nimeni nu zicea nimic acum toate canalele de stiri discuta despre cutremur si detalii au aparut si pe net. Imi inchipui ca maine pe prima pagina a tuturor ziarelor vor fi stiri depre acest cutremur si despre ce trebuie facut in cazul unui seism mai puternic.

Miru, recunosc ca si eu in momentul in care am realizat ca e cutremur mai intai m-am gandit la tv si abia apoi i-am spus sotului s-o ia pe Cristina. Ce sa zic " parinti denaturati" ca si el plecase dupa mine spre tv.

8 Re: Cutremur la data de Dum 26 Apr 2009 - 0:05

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Eeeee... parinti denaturati, nu cred! angel Dar la voi ce e cu tv-ul, sta pe ceva instabil? Eu stiam ca trebuie oprite gazele, in primul rand. Noi chiar aveam oala cu mancare pe foc, dar nici la aia nu s-a gandit nimeni...

9 Re: Cutremur la data de Dum 26 Apr 2009 - 0:31

Admin

Admin
Admin
Nu stiu ce e cu tv-ul, ca nu sta pe nimic instabil. Cred ca mi se trage din copilarie cand la un cutremur am vazut-o pe mama ducandu-se direct la tv sa-l tina. La Brasov aveam monitorul pe ceva instabil si chiar a trebuit sa-l opresc din leganat la un cutremur, dar aici...nu-i nimic asezat asa instabil

10 Re: Cutremur la data de Lun 27 Apr 2009 - 13:42

Sonia's mom

Veteran
Veteran
deci eu una am simtit 2 cutremure...
era unu' mai mic (dar am presupus k sunt vecinii), si apoi a urmat ala mai mare... noi tocmai ne uitam la Mariposa pe calculator...
tin sa zic k am in debara o geanta pregatita exact pentru cazuri de genul asta, o geanta care sta acolo de mult timp, mai scot chestii din ea, mai pun altele in loc, dar cert este k pana acum nu am folosit-o plecaciune
ei, am luat geanta, am luat-o pe So in brate si in secunda 2 eram afara angel
barbatul meu era in regie, se uita la nu stiu ce meci cu baietii, ei, l-am asteptat cumintica afara, si apoi ne-am mai plimbat cam o ora cu masina, k nu voiam sa intru sub nici o forma in casa...
si acu sunt stresata plans plans
de 2 zile nici nu prea dorm, k la orice miscare sau zgomot - am impresia k e cutremur pied

http://www.totsites.com/tot/sonia_f

11 Re: Cutremur la data de Lun 27 Apr 2009 - 13:50

Admin

Admin
Admin
Mami si eu mai intru in panica la cutremur dar se pare ca tu ma intreci. Acum vorbind serios, ce contine geanta ta pentru situatii de urgenta? Nu de alta, dar poate ne dai si noua idei.

12 Re: Cutremur la data de Lun 27 Apr 2009 - 14:03

Gabitza

Ucenic
Ucenic
Sonia's mom a scris:deci eu una am simtit 2 cutremure...
era unu' mai mic (dar am presupus k sunt vecinii), si apoi a urmat ala mai mare... noi tocmai ne uitam la Mariposa pe calculator...
tin sa zic k am in debara o geanta pregatita exact pentru cazuri de genul asta, o geanta care sta acolo de mult timp, mai scot chestii din ea, mai pun altele in loc, dar cert este k pana acum nu am folosit-o plecaciune
ei, am luat geanta, am luat-o pe So in brate si in secunda 2 eram afara angel
barbatul meu era in regie, se uita la nu stiu ce meci cu baietii, ei, l-am asteptat cumintica afara, si apoi ne-am mai plimbat cam o ora cu masina, k nu voiam sa intru sub nici o forma in casa...
si acu sunt stresata plans plans
de 2 zile nici nu prea dorm, k la orice miscare sau zgomot - am impresia k e cutremur pied

Wow.
In ziua respectiva sa stii ca au mai fost 2 cutremure mici de vreo 2 grade, nu 4 cat a fost cutremurul de seara.
Daca tot ai o geanta pregatita si esti rapida in situatii de criza, exista alarme de cutremure, care te atentioneaza de cutremur cu 30 de secunde inainte. Exista abonament de 20 ron pe luna. Iti poti pune.
sau mai exista personale, il iei dupa tine peste tot si parca si acolo se plateste tot 20 de ron pe luna.

PS: Dar stii ca nu e ok sa o iei pe scari in urma unui cutremur.
Sunt primele care cad. Sorry, nu vreau sa te sperii. Eu am primit acum vreo 2 saptamani pe mail o chestie cu triunghiul vietii si ai acolo ceva sfaturi. Chestia cu iesit din casa pe scari / lift / balcon (daca stai laa parter si bineinteles la o distanta micutza de sol) e trecut la don't.

Nici mie normal ca nu imi plac cutremurele, asa ca am avut ceva probleme cu somnul in noaptea respectiva. Dar acum sunt ok.

13 Re: Cutremur la data de Lun 27 Apr 2009 - 14:17

Admin

Admin
Admin
Eu vad ca probleme cu somnul de data asta n-am avut. Probabil si pt ca a fost sotul langa mine in momentul cutremurului.

Gabitza, nu ne dai si noua informatiile despre Triunghiul vietii? Am auzit de el si am inteles cate ceva de la tv, dar nu prea multe.

14 Re: Cutremur la data de Lun 27 Apr 2009 - 14:21

Sonia's mom

Veteran
Veteran
MNiko a scris:
Gabitza, nu ne dai si noua informatiile despre Triunghiul vietii? Am auzit de el si am inteles cate ceva de la tv, dar nu prea multe.

http://www.amerrescue.org/triangleoflife.htm

Gabitza - merci pt. sfaturi

P.S. Mihaela, geanta mea contine: trusa de prim ajutor (completata de mine cu multe altele, + fasa, garou si pastile), cateva cutii de chibrite, o lanterna, mai multe baterii, o pilota mai subtire, sapun, servetele, servetele umede, chestii gen snacksuri (pe cale la schimb periodic), biscuiti, 3 sticle de plastic de 0.5 l, o copie dupa acte, un tel. mobil, un radio mic, cateva haine mai groase, un fluier si bani

15 Re: Cutremur la data de Lun 27 Apr 2009 - 14:38

Admin

Admin
Admin
WOW. Nu stiu daca as putea(psihic vrbind) sa-mi pregatesc o asa geanta. Poate doar daca as trai intr-o zona unde pericolul ar fi mare. Nu stiu... Imi inchipuiam ca ai doar ceteva lucruri gen trusa medicala de urgenta.

Recunosc ca geanta ta de urgenta pare bine dotata si utila, dar eu sincer cred ca as uita sa schimb mancarea periodic sau mai stiu eu ce alte lucruri.

16 Re: Cutremur la data de Lun 27 Apr 2009 - 14:46

Sonia's mom

Veteran
Veteran
Parintii mei aveau o astfel de geanta de cand ma stiu eu, asa k - nu am avut nici un impediment emotional in a o face, plus k - nu se stie niciodata, iar eu de felul meu ma panichez foarte repede, si ma blochez cu totul, de aceia - pentru mine personal, aceasta "geanta de urgenta" este un lucru foarte util, caci .. si asa sunt pierduta cu firea in asemenea momente, asa stiu k am totul acolo si gata...
am uitat, am si un ciocan in geanta idee

Cum rămâi în viață la cutremur up

17 Re: Cutremur la data de Lun 27 Apr 2009 - 15:55

Gabitza

Ucenic
Ucenic
Sonia's mom a scris:
MNiko a scris:

http://www.amerrescue.org/triangleoflife.htm

Gabitza - merci pt. sfaturi

P.S. Mihaela, geanta mea contine: trusa de prim ajutor (completata de mine cu multe altele, + fasa, garou si pastile), cateva cutii de chibrite, o lanterna, mai multe baterii, o pilota mai subtire, sapun, servetele, servetele umede, chestii gen snacksuri (pe cale la schimb periodic), biscuiti, 3 sticle de plastic de 0.5 l, o copie dupa acte, un tel. mobil, un radio mic, cateva haine mai groase, un fluier si bani

Exact linkul acela il stiam si eu.
Dar am cautat si exista si varianta in romana, chiar pe site-ul institutului de seismologie.

E super tare geanta ta de urgenta! Vad ca esti foarte bine organizata! up

18 Re: Cutremur la data de Lun 27 Apr 2009 - 16:45

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Super tare ideea cu geanta de urgenta! up
Stiam si eu faza cu triunghiul vietii, dar sa stiti ca este o idee destul de controversata, asta pt ca evident totul depinde foarte mult de modul in care este construita cladirea. Cititi si comentariile cititorilor la articol, sunt foarte interesante. Oricum, este foarte bine de stiut care sunt peretii de rezistenta din casa.

19 Re: Cutremur la data de Lun 27 Apr 2009 - 17:57

Admin

Admin
Admin
Mai, aici la bloc nu-i stiu, doar banuiesc, dar cel putin la casa o sa stiu fiecare cm din ce va fi construit.

Geanta aia de urgenta..ma mai gandesc inca la ea. Daca aici nu mi se pare foarte necesara, probabil la Ploiesti o s-o iau serios in calcul.

20 Re: Cutremur la data de Dum 27 Dec 2009 - 15:41

degenmasculin

Ucenic
Ucenic
si azi dimineata la stiri a spus ca a fost un cutremur d e3 grade in zona Vrancea !

21 Re: Cutremur la data de Dum 27 Dec 2009 - 15:44

Ana11

Cu vechime
Cu vechime
Eu am stiut de cel de 4,5 grade de acum doua saptamani..de asta de azi nu,la mine daca are 5 grade se simte

22 Re: Cutremur la data de Dum 27 Dec 2009 - 15:45

degenmasculin

Ucenic
Ucenic
sa ne rugam la Doamne Doamne sa avem parte d eliniste si de sananate si d eiubire ca de restul vedem cum ne-om descurca noi !

23 Re: Cutremur la data de Lun 28 Dec 2009 - 10:00

Admin

Admin
Admin
Am vazut si eu aseara la stiri ca a fost cutremur, dar noi aici nu l-am simtit.

24 Re: Cutremur la data de Lun 28 Dec 2009 - 10:22

degenmasculin

Ucenic
Ucenic
bine ca ne a ferit Dumnezeu de probleme!

25 Re: Cutremur la data de Lun 28 Dec 2009 - 16:23

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Nici noi nu l-am simtit. Chiar zilele trecute am vazut pe youtube cateva filmulete de la cutremurul din 77, sa ne fereasca Dumnezeu! Asta e spaima mea cea mare in Bucuresti, cutremurul, cand eram in Brasov ma simteam mai in siguranta.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 2]

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum