ATELIERUL CREATIV
Bine ati venit.

Atelierul Creativ este un portal de discutii dedicat celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut in casa ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa ATELIERUL CREATIV.

Activitati practice si creative

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 2]

1 Panselute la data de Mar 24 Mar 2009 - 15:07

Vizitato

Vizitator
Panselute

A venit anotimpul cald si gradina dumneavoastra se cere amenajata. Panselutele, unele din cele mai obisnuite flori de la noi, sunt in masura sa coloreze peisajul unei gradini.
Adevarate pete de culoare, panselutele sunt flori nepretentioase, putand fi plantate atat in ghivece, cat si direct in pamantul gradinii. Se gasesc intr-o mare varietate de culori, accepta sa fie plantate in tufe, chiar si alaturi de alte flori.
Deasemenea pot trai atat la soare, cat si intr-un loc cu semiumbra, insa necesita un sol bogat.
Sunt plante bianuale, inflorind in lunile februarie-martie, o data cu incalzirea temperaturii.
Cerinte:
- lumina: soare sau semiumbra;
- apa: din mediu;
- sol: bogat.
Caracteristici:
- inaltime: 15 - 25cm;
- diametru: 5 - 10cm;
- varietati de culoare: albastru, violet, rosu, galben, alb.
Se pot planta in rondouri sau platbanda.

P.S. floricelele noastre: panselute simple si panseluta curgatoare

Ultima editare efectuata de catre Sonia's mom in Mar 7 Apr 2009 - 12:08, editata de 1 ori

2 Re: Panselute la data de Mar 24 Mar 2009 - 15:39

Admin

Admin
Admin
Ce frumoase sunt. Bravo mami ca va ocupati de gradina din casa.

http://www.universulfamiliei.com

3 Re: Panselute la data de Mar 24 Mar 2009 - 16:07

Vizitato

Vizitator
merci mult Mihaela
offf, ce mi-ar placea sa am o casa si o gradina cu flori, cred k as fi cea mai fericita intre floricelele crescute de mine

4 Re: Panselute la data de Dum 29 Mar 2009 - 20:55

Vizitato

Vizitator
Aranjamente atractive cu panseluțe

Primăvara calendaristică nu e departe, dar vremea încă ne surprinde cu temperaturi scăzute și zăpezi, semn că trebuie să mai așteptăm puțin până la amenajarea balcoanelor și a teraselor la adevăratul lor potențial. Până atunci putem să le decorăm cu plante care nu sunt sensibile la ger. Un exemplu ar fi binecunoscuta panseluță (Viola), care poate fi tratată ca plantă anuală și folosită pentru diverse aranjamente pentru exterior sau pentru interioare răcoroase și pline de lumină. Puteți folosi în mod similar și Bellis – o altă plantă simpatică.

Adaptabile și rezistente

Pentru decorarea unei terase însorite puteți să folosiți un coș elegant de nuiele căptușit cu sphagnum (mușchi) la care adăugați un strat de pământ care să se dreneze bine. Superficial plantați panseluțele conform schemei cromatice dorite sau în funcție de varietatea pe care o dețineți. La suprafața aranjamentului puteți adăuga un strat de frunze sau câteva crengi mici, protectoare. Dacă temperatura scade doar câteva grade sub zero, aranjamentul se poate păstra frumos câteva luni. Dacă accidental cad precipitații sau se face foarte frig, aranjamentul își va pierde frumusețea. Însă, îl puteți adăposti mutând coșul cu totul într-un spațiu protejat fie chiar și numai peste noapte.

Le place răcoarea

Dacă nu aveți o terasă sau afară este încă foarte frig și vă temeți pentru micile frumuseți multicolore, aveți varianta unor aranjamente de interior. Însă, este neapărat ca acele interioare să fie cu temperaturi de maximum 10 grade, lucru dificil de obținut, dar nu imposibil. Lumina naturală este și ea importantă. În lipsa ei, plantele se veștejesc și este păcat de efortul depus cu plantarea sau realizarea aranjamentelor. Coletul cu rădăcini nu este foarte dezvoltat, deci panseluțele nu necesită vase sau ghivece foarte adânci. Pentru sănătatea plantelor și în egală măsură pentru un efect decorativ mai pronunțat se preferă chiar vase spațioase care au în înălțime nu mai mult de 10-15 cm.

Frumusețea panseluței este dată de culorile intense ale florilor ei și de contrastul frecvent întâlnit la unele varietăți. Cele mai multe flori au 4-5 cm în diametru, dar sunt și varietăți cu flori delicate de numai 1 cm și altele, de-a dreptul spectaculoase, cu flori de 10 cm și margini ondulate. Le place pământul fertil și reavăn, dar umiditatea excesivă afectează rădăcinile. Se adaptează și la condiții de mediu mai puțin prielnice.

5 Re: Panselute la data de Sam 4 Apr 2009 - 15:57

Vizitato

Vizitator
asa arata puii mei

si o panseluta noua

6 Re: Panselute la data de Lun 6 Apr 2009 - 17:06

Vizitato

Vizitator
si floricelele noi

7 Re: Panselute la data de Joi 9 Apr 2009 - 23:53

Admin

Admin
Admin
Azi am fost prin piata dupa diverse cumparaturi si piata era plina de flori, mai ales panselute. Asa ca n-am putut rezista tentatiei si mi-am cumparat si eu cateva. De fapt am lasat-o pe Cristina sa aleaga si a ales un buchet cu mai multi boboci decat flori. N-am avut timp sa le punem in seara asta, dar maine la prima ora asta vom face.

8 Re: Panselute la data de Vin 10 Apr 2009 - 11:28

Admin

Admin
Admin
Asa cum ne-am propus ieri, azi cum s-a trezit Cristina am plantat panselutele. Iata rezultatul final:

9 Re: Panselute la data de Vin 10 Apr 2009 - 14:57

Vizitato

Vizitator
ce de panselute
sa va creasca mari si frumoase

10 Re: Panselute la data de Vin 10 Apr 2009 - 15:03

Admin

Admin
Admin
Multumim mami. Cand le-am luat ma ateptam sa fie ca ale tale, cate una doua pe fir, dar sunt multe pe o tulpina si sunt pline de boboci. Abia astept sa infloreasca.

11 Re: Panselute la data de Vin 10 Apr 2009 - 15:17

Vizitato

Vizitator
da mami, sunt mai multe feluri de panselute, cele pe care le am eu sunt "Viola wittrockiana" iar cele pe care le ai tu (cel putin cum le vad eu in poze) sunt "Viola cornuta"

si panseluta mea proaspat inflorita:

12 Re: Panselute la data de Vin 10 Apr 2009 - 23:30

Admin

Admin
Admin
Foarte frumoase culorile panselutei tale.

Nu ma pricep ce fel sunt panselutele. Doar felul asta erau ieri in piata.

13 Re: Panselute la data de Mar 21 Apr 2009 - 18:40

Vizitato

Vizitator
o panseluta perfecta

14 Re: Panselute la data de Mar 21 Apr 2009 - 19:25

Admin

Admin
Admin
Foarte frumoasa panseluta.

Panselutele noastre..rand pe rand au decedat. Nu stiu de ce ca le-am ingrijit, dar tind sa dau dreptate zicalei din batrani ca fameia la ciclu sa nu atinga florile.

15 Re: Panselute la data de Mar 21 Apr 2009 - 21:54

Vizitato

Vizitator
mami panselutele trebuie tinute afara, in mult soare, k altfel mor.
si se uda zilnic (sau dim devreme, sau dupa apusul soarelui)

voi unde i-ati tinut?

16 Re: Panselute la data de Mar 21 Apr 2009 - 23:17

Admin

Admin
Admin
Afara nu am unde sa le tin, dar le-am tinut la geam unde bate soarele dimineata foarte bine. Si le-am udat in fiecare zi dimineata. Ma gandeam sa imi cumpar altele dar cred ca n-o mai fac. Astea, au inflorit pe rand toti bobocii lor si apoi s-au ofilit cate una pe zi. Zici ca erau culese si puse in vaza, asa s-au trecut.

17 Re: Panselute la data de Mar 21 Apr 2009 - 23:20

Vizitato

Vizitator
mami mai lasa-le acolo si uda-le in continuare... parerea mea...
eu una am crezut k mi s-au ofilit si garofitele dar si petunia.... dupa ce le-au trecut florile aratau chiar groaznic, dar acum vad k si-au revenit si garofita are o groaza de boboci....
poate la fel e si cu panselute

si o alta panseluta frumoasa

18 Re: Panselute la data de Sam 2 Mai 2009 - 19:25

Vizitato

Vizitator
o parte din panselutele noastre

19 Re: Panselute la data de Sam 2 Mai 2009 - 19:36

Admin

Admin
Admin
Tot mai frumoase sunt. Ale noastre nu au mai putut fi recuperate. O prietene mi-a spus ca e posibil ca pamantul sa fi fost prea acid pt ele( am folosit doar pamant de florarie ca nu mai aveam altceva)

20 Re: Panselute la data de Sam 2 Mai 2009 - 19:45

Vizitato

Vizitator
eu am folosit substratul universal pe care l-am luat de la Hornback, si vad k se dezvolta chiar frumos floricelele mele

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 2]

Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum