ATELIERUL CREATIV
Bine ati venit.

Universul Familiei este un portal de discutii pentru parinti si viitori parinti: forum, jocuri, concursuri, sarcina, nastere, crestere, alimentatie, educatie, planse de colorat, gradinite, spitale, doctori, medicamente, vaccinuri, lucru de mana, casa si gradina.

Va asteptam cu drag sa va alaturati familiei noastre.
ATELIERUL CREATIV

Activitati practice si creative

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Dum 24 Ian 2010 - 13:18

moni

Moderator local
Moderator local
De la ce varsta putem sa punem copilul sa faca la olita?
E important sa-l invatam cat mai repede?
Care sunt primii pasi in obisnuirea copilului cu olita?

2 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Dum 24 Ian 2010 - 15:32

Ana11

Cu vechime
Cu vechime
Buna!Eu l-am pus pe olita pe la vreo sapte luni,sa stie sa se tina bine drept si sa inteleaga cat de cat ce vrem de el,l-am pacalit cumva:ii puneam o bancuta in fata si pe ea ca pe o masuta carti de colorat vorbeam cu el,caci nu prea voia sa stea,dar cu timpul ajunsese cand avea nevoie la olita sa-si ia singur si olita,si bancuta cu cartile! hug zambet
Este necesar pentru ca i se dezvolta muschii abdominali si nici nu mai ai grija schimbatului scutecelor..si este mai igienic!

3 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Lun 25 Ian 2010 - 19:12

micasera

Ucenic
Ucenic
Noi am folosit olita de la 2ani.Cumparata era de la 9luni, dar ne tot jucam cu ea prin casa.A fost ceva natural, intr-o zi am renuntat la pampers si am pus-o pe olita.A stat un pic s-a ridicat, apoi la un sfert de ora si-a luat singura olita.

4 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Vin 27 Aug 2010 - 23:52

moni

Moderator local
Moderator local
Eu sunt foarte suparata ca nu vrea sa stea deloc pe olita si stricam multi pempersi, un pachet la 5 zile. plans
A facut cateva zile pipi la wc cu capacelul ei dupa care nu a mai vrut sa faca nimic. Acum sta si o ora si ne jucam pe wc si nu face nimic decat cand ii pun pampersul. Nu stiu ce sa fac dar o mai las o perioada dupa care incerc iar sa o pun. Poate am mai mult noroc.

5 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Sam 28 Aug 2010 - 11:36

Admin

Admin
Admin
Chiar ma gandeam zilele trecute cand sa incep s-o pun pe cea mica la olita. Moni, sigur o sa reusiti voi sa scapati si depampers.

__________________________________________________________________________________________________

“Pe masura ce crestem descoperim ca pana si persoana care nu trebuia sa te dezamageasca vreodata, probabil o va face. “ Octavian Paller
http://www.universulfamiliei.com

6 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Sam 28 Aug 2010 - 19:21

Sonia's mom

Veteran
Veteran
Sonia a inceput sa faca la olita la 2 ani si o luna.
Pana atunci am avut multe incercari ratate, cam la fel cum zice si moni - se juca cu orele, ba statea si apoi se ridica si facea exact langa, la un moment dat nici nu mai voia sa stea pe ea, si am zis k nu-mi mai bat capul degeaba, k oricum, la un mom. dat trebuie sa faca la olita, nu?
Si asa s-a si intamplat, pe la 2 ani si o luna singurica a inceput sa se aseze si sa-si faca toate treburile acolo, si din ziua aia nu a facut nici o data pe ea (nici noaptea si nici ziua). Asa ca sunt adepta, lasatului in pace, pana se hotaraste bebelu' , ca fiecare are ritmul lui.

http://www.totsites.com/tot/sonia_f

7 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Sam 18 Sept 2010 - 12:37

alina_iancu23

Ucenic
Ucenic
i-am luat si eu olita...are 11 luni....am reusit sa facem kk o data...nu este dispusa sa stea pe ea oricand....rabdare...... nervi

8 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Sam 18 Sept 2010 - 15:15

Ana11

Cu vechime
Cu vechime
Eu am procedat asa cum am scris mai sus,si da, Alina,va trebuie multa rabdare,stiu cum e ,dar cand vor fi mari o sa mai vreti clipele astea cand au inceput a rosti primele cuvinte,a face primii pasi si alte minuni,dar timpul trce repede si te trezesti ca pruncul tau de mai ieri,azi este un flacau sau o codana!
Va urez succes!

9 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Sam 18 Sept 2010 - 15:50

alina_iancu23

Ucenic
Ucenic
multumesc...sa stii ca intradevar realizez ca timpul trece prea repede....chiar nu ma plang....imi place atat de mult sa am grija de ea ca imi fac griji ca sunt eu mai dependenta de ea...decat ea de mine..:))sunt intradevar momente de epuizare maxima....dar se pare ca Domnul ne ajuta mai mult decat credem.... up

10 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Joi 17 Mar 2011 - 22:00

Admin

Admin
Admin
Primele noastre doua incercari de a folosi olita s-au soldat cu un esec total, desi am lasat-o in pace destul de mult intre cele 2 incercari. Asa ca acum iar mai aman momentul si am pitit si olita ca o folosea pe post de cos pt jucarii.

__________________________________________________________________________________________________

“Pe masura ce crestem descoperim ca pana si persoana care nu trebuia sa te dezamageasca vreodata, probabil o va face. “ Octavian Paller

11 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Joi 17 Mar 2011 - 22:24

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Noi stam bine cu olita, doar ca nu o foloseste mereu, numai cand vrea ea. Dar cand vrea face si treba mica si pe cea mare.

12 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Joi 17 Mar 2011 - 23:03

Admin

Admin
Admin
Bravo Andrada. Ma bucur de progresele tale.

13 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Mier 23 Mar 2011 - 22:02

moni

Moderator local
Moderator local
Si Alexandra face la olita dar numai cand o pun eu, ea nu se cere numai dupa ce face in scutec imi zice ca face.Sper ca pe viitor o sa reusesc sa o invat sa imi zica inainte desi nu cred ca prea curand. Felicitari Andrada!

14 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Mier 23 Mar 2011 - 22:37

Admin

Admin
Admin
Eu n-am mai incercat sa o pun. mai las sa mai treaca ceva timp si voi incerca iar. Poate cand va fi mai cald, fara atatea lucruri pe noi va fi mai usor.

15 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Mar 31 Mai 2011 - 19:48

moni

Moderator local
Moderator local
Eu sunt fericita ca de o saptamana zice Alexandra cand face la olita dupa doua zile de stat la bunici la tara. Acum ii pun scutec numai cand doarme sau mergem in oras.Oricum e mult mai bine si sunt mandra de ea ca il da si singura jos cand intram in casa de afara sau cand se trezeste dimineata. happy

16 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Mar 31 Mai 2011 - 20:23

Admin

Admin
Admin
Felicitari Alexandra. Noi iar suntem certati cu olita, desi a avut o perioada in care a acceptat sa faca la olita.

17 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Vin 10 Iun 2011 - 19:50

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Felicitari Alexandrei!
Noi nu am renuntat la pampers, dar acum foloseste olita destul de des, pentru ambele nevoi. In vara asta sper sa scapam de pampers, mai ales ca din toamna va merge la gradinita.

18 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Vin 10 Iun 2011 - 20:05

Admin

Admin
Admin
Va tinem pumnii sa reusiti in vara aceasta sa scapati de pampers.

19 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Vin 10 Iun 2011 - 20:17

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Multumim!

20 Re: Cum obisnuim copilul sa faca la olita? la data de Vin 10 Iun 2011 - 22:20

Admin

Admin
Admin
Faceam "curat" prin mail si iata ce-am gasit intr-unul mai vechi:

Trucuri ca sa faca la olita:

Aseaza olita intr-un loc convenabil pentru copil: in camera de joaca, in curte, in bucatarie. Important e sa ajunga usor la ea.
Imbraca-l cu hainute usor de dezbracat si ajuta-l sa se dezbrace singur!
Incurajeaza-l sa te imite: mergeti in baie si asaza-te pe WC, indemnandu-l sa se aseze pe olita.
Urmareste-i semnalele: grimasele, cererea de a merge la WC etc.
Sterge bine copilul la fundulet pentru a preveni iritarea. In cazul unei iritatii el poate sa o asocieze cu olita si sa nu mai vrea sa o foloseasca.
Gandeste-te serios la trecerea la chilotei. Cand copilul foloseste olita de mai multe ori pe zi e pregatit pentru chilotei. La inceput, imbraca-l cu chilotei numai pentru cateva ore pe zi. Nu te grabi cu renuntarea la scutece.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum