ATELIERUL CREATIV
Bine ati venit.

Universul Familiei este un portal de discutii pentru parinti si viitori parinti: forum, jocuri, concursuri, sarcina, nastere, crestere, alimentatie, educatie, planse de colorat, gradinite, spitale, doctori, medicamente, vaccinuri, lucru de mana, casa si gradina.

Va asteptam cu drag sa va alaturati familiei noastre.
ATELIERUL CREATIV

Activitati practice si creative

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 4 din 8]

76 Re: Trombocitopenia la data de Joi 8 Apr 2010 - 20:40

Admin

Admin
Admin
Multumim Miru. Sper sa ne mentinem pe linia asta si miercurea viitoare.

__________________________________________________________________________________________________

“Pe masura ce crestem descoperim ca pana si persoana care nu trebuia sa te dezamageasca vreodata, probabil o va face. “ Octavian Paller
http://www.universulfamiliei.com

77 Re: Trombocitopenia la data de Vin 9 Apr 2010 - 10:19

moni

Moderator local
Moderator local
Mult succes ca sa fie totul bine si sa fie o fetita si frumoasa si sanatoasa.

78 Re: Trombocitopenia la data de Vin 9 Apr 2010 - 12:25

georgiana

Moderator local
Moderator local
In sfarsit vesti bune! De cand le asteptam eu! Multa sanatate in continuare!Va pup!

79 Re: Trombocitopenia la data de Vin 9 Apr 2010 - 19:03

Mire

Ucenic
Ucenic
Speram sa auzim numai vesti bune ca acum! hug hug hug

80 Re: Trombocitopenia la data de Sam 10 Apr 2010 - 23:08

Admin

Admin
Admin
Multumim tuturor pentru ca sunteti aproape de noi.

__________________________________________________________________________________________________

“Pe masura ce crestem descoperim ca pana si persoana care nu trebuia sa te dezamageasca vreodata, probabil o va face. “ Octavian Paller

81 Re: Trombocitopenia la data de Vin 7 Mai 2010 - 22:32

Admin

Admin
Admin
MNiko a scris:Multumim Miru. Sper sa ne mentinem pe linia asta si miercurea viitoare.

Din pacate miercurea aceea am gasit trombocitele 9000. Bine-nteles ca a urmat imediat internare, o internare de lunga durata si dificil de suportat atat pt Cristina cat si pt noi pt ca tocmai ce ne pregateam e botezul Dianei.
I-au faacut atunci Cristinei un alt tratament perfuzabil si din nou solumedrol intravenos la 6 ore, in doze destul de mari. In ziua internarii Cristina era vioaie, fericita parea cel mai sanatos copil posibil. Dupa o saptamana de spitalizare la Brasov a luat 2 kg in greutate din cauza regimului alimentar preponderent fainaos in spital si a repausul la pat. In plus au inceput sa apara efectele secundare ale corticoterapiei: tensiune marita, atrofiere testului cutanat ( i se vad venele pe burtitca), greutate in respiratie, schimbari bruste de dispozitie( de la fericire/euforie pana la depresie adanca). In penultima zi din spital, zacea pur si simplu in pat de parca ar fi fost o leguma.
Situatie pt Cristina imi parea atunci foarte grava si mi se parea inevitabila splenectomia, ceea ce i-am si spus doctoritei. Oricum o vedeam ca e depasita de situatie si ca nu mai are ce sa-mi spuna. Pana la urma a recunoscut si ea ca e necesara o alta parere si ne-a trimis la Fundeni la Profesorul Arion. Asa ca a doua zi ce amiesit din spital ne-am dus cu Cristina la Fundeni.
Acolo au internat-o imediat cu mai multe diagnostice : PTI corticodependenta, Infiltratie cortizonica si hipertensiune. Dupa ce a consultat-o Profesorul Arion ne-a trimis la doamna doctor Colita Anca. Dupa ce ne-a consultat si ea mi-a spus ca PTi poate rezulta din 3 directii:
- afectiuni respiratorii cu intr-un interval de maxim 2-3 saptamani inainte de diagnosticare sau vaccinuri cu virusi vii ( noi nu aveam asa ceva)
- infectia cu hiv ( nu se punea cazul la noi, dar totusi i-a facut analize si pt asta)
- sau infectia cu Helicobacter pylori - o bacterie care traieste in stomac si care daca este ea, tratandu-se aceasta se rezolva imediat si trombocitopenia.
Analiza pt bacteria asta spitalul nu o putea efectua, dar o putem face la un laborator particular contra cost si doctorita ne-a recomandat s-o facem. Bine-nteles ca am facut-o si desi am asteptat cateva zile pana a venit rezultatul, acesta a fost pozitiv ( cred ca pt prima data mi-am dorit enorm ca o analiza sa fie pozitiva).
Am inceput imediat tratamentul cu 3 antibiotice pt aceasta bacterie,si speram ca la sfarsitul acestui tratament sa fim mult mai bine.
Fiind dependenta de corticoterapie, in spital la Bucuresti Crstina aprimit iar cortizon, dexametazona de data asta. Primele 4 zile a fost perfuzabil. Trebuia sa fie 5 zile, dar venind rezultatul de la helicobacter, a trecut-o apoi pe pastile si ne-a dat la externare o schema pt reducerea treptata a cortizonului, urmand sa ne prezentam in 17 mai la control.
Conditiile din spital la Bucuresti mi s-au parut mult mai bune decat la Brasov. Curatenie cu exceptia baii la Bucuresti, a fost in ambele spitale. La Bucuresti insa mi-a placut ca puteai iesi cu copilul afara, la ora de vizita veneau vizitatorii pana la patul bolnavului, in plus sotul a putut sa intre si sa stea in salon ( ni s-a dat o rezerva mica noua) aproape toata ziua fara sa-i spuna nimeni nimic. Mi-a placut faptul ca puteai sta cu copilul la analize sa-l tii in brate, sa-l linistesti, pe cand la Brasov ramaneai in afara salii de tratament, iar ei dragutii erau de-a dreptul terorizati de asta.
Cristina a repetat punctia medulara la Fundeni. O alta metoda de a o face acolo, cu copilul adormit total, dus pe sectia de terapie intensiva cu masca de oxigen la gura si urmarirea pulsului. Am stat langa ea pana a adormit, si imediat dupa punctie m-au chemat sa fiu langa ea cand se trezeste. Nu a fost nevoita sa mai stea nemiscata in pat la perfuzie 2 ore cuma fost la Brasov. Nu i-au pus perfuzie deloc si dupa ce s-a trezit a avut voie sa mearga singura.
Din pacate la atatea spitalizari si analize, branule, etc... Cristina inceput sa faca atacuri de panica manifestate prin greutate in respiratie sau dureri in piept. Acum ca e acasa nu au mai aparut pt ca nici nu mai facem analize.

Luni terminam tratamentul pt helicobacter si de saptamana asta am inceput sa scadem usor si doza de cortizon. Cristina pare sa se simta bine desi cu moralul stam mai prost. E tot timpul obosita de la surplusul de greutate si mai tot timpul suparata. II intri cu greu in voie si abia daca vrea sa se joace cu ceva. Cand reusesti s-o faci sa se deschida, rade, e vesela, se joaca, dar repede intra iar in carapacea ei si efectiv doar sta intinsa in pat. de doua zile am vazut ca au inceput sa se estompeze hematoamele pe care le-a capatat acum 3 saptamani la internarea la Brasov cand i-au recoltat analize. O asistenta de la Bucuresti mi-a spus ca acestea se vor trece cand ii va reveni numarul de trombocite la normal, asa ca ceea ce am observat zilele acestea imi da sperante ca suntem pe drumul cel bun.

82 Re: Trombocitopenia la data de Sam 8 Mai 2010 - 5:50

Ana11

Cu vechime
Cu vechime
Mihaela,imi pare nespus de rau pentru calvarul rpin care treceti,sa speram ca se va indrepta cat mai repede posibil,incearca sa ii acorzi mereu atentie,sa rada din nou,fa-o sa se joace cu surioara ei,sa nu cada in depresie caci la varsta asta poate fi grav,eu va doresc multa,multa sanatate!

83 Re: Trombocitopenia la data de Sam 8 Mai 2010 - 10:48

Admin

Admin
Admin
Carmen, multumim.

84 Re: Trombocitopenia la data de Sam 8 Mai 2010 - 20:17

moni

Moderator local
Moderator local
Imi pare foarte rau ca a trebuit sa treceti prin atatea chinuri dar sa fie bine si sa fie sanatoasa

85 Re: Trombocitopenia la data de Sam 8 Mai 2010 - 22:38

Admin

Admin
Admin
Se pare ca inca mai avem de tras, nu stiu daca cu boala asta, dar cu efectele secundare ale cortizonului sigur mai avem. Mi-e tare mila de ea cand vad ca e foarte obosita dupa un efort minim. Azi chiar sa se ridice de pe covor ii trebuia sprijin.

86 Re: Trombocitopenia la data de Lun 10 Mai 2010 - 14:16

georgiana

Moderator local
Moderator local
Mihaela ma bucur de faptul ca ati descoperit diagnosticul corect si ca usor, usor Cristina se face bine!Multa sanatate in continuare!
Incearca sa o inveselesti si sa o implici in diverse activitati prin casa!

87 Re: Trombocitopenia la data de Mar 11 Mai 2010 - 11:03

Admin

Admin
Admin
Incercam sa facem cat de multe impreuna. Acum in fiecare dimineata, cand se trezeste se uita pe manute sa vada daca i-au mai trecut din hematoame.

Va pun 2 poze ca sa vedeti cat de cat cum era pe manute:

88 Re: Trombocitopenia la data de Mar 11 Mai 2010 - 16:35

georgiana

Moderator local
Moderator local
Da, saracuta!Ce incompetente au fost asistentele de la Brasov!!!
Sper ca-i vor trece cat mai repede, ca sa uite de perioada de spitalizare! Parca imi vine sa si plang cand ma gandesc cat de mult a suferit atunci cand i-au luat sange pt analize!
Pupici pt Cristina si Diana!

89 Re: Trombocitopenia la data de Mar 11 Mai 2010 - 21:00

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Aoleu, ce vanatai! what? Multa sanatate Cristinei! hug

90 Re: Trombocitopenia la data de Mar 11 Mai 2010 - 22:50

Admin

Admin
Admin
Da, Miru, si gandeste-te ca cel putin a doua poza a fost facut in spital la Fundeni, deci la peste o saptamna de la aparitia lor.

Georgiana, tu stii ca le-ai vazut pe viu cand ai venit la noi la spital. In poza aia era asa vesela ca se juca cu jucariile de la tine.

91 Re: Trombocitopenia la data de Mier 12 Mai 2010 - 12:34

georgiana

Moderator local
Moderator local
Mihaela ma bucur ca am reusit s-o inveselesc putin!Sper sa reusim sa venim pe la voi cat mai curand, sa ma joc cu fetitele tale!

92 Re: Trombocitopenia la data de Mier 12 Mai 2010 - 15:15

Admin

Admin
Admin
Goergiana, va asteptam pe aici oricand.

93 Re: Trombocitopenia la data de Mier 12 Mai 2010 - 15:38

Mire

Ucenic
Ucenic
Ma bucur ca Cristina e mai bine. Multa sanatate !

94 Re: Trombocitopenia la data de Mier 12 Mai 2010 - 20:29

Admin

Admin
Admin
Multumesc Mire. flower

95 Re: Trombocitopenia la data de Joi 27 Mai 2010 - 22:43

georgiana

Moderator local
Moderator local
Din pacate, dupa cum stiti deja Cristina este tot in spital la Bucuresti!
Acum numarul trombocitelor este 17000 si sper sa fie in crestere!

Sa va arat si cateva poze:
Din aprilie:

Si de astazi:
La spital o trupa de teatru a prezentat in locul de joaca destinat copiilor un spectacol cu papusi de care Cristina a fost tare incantata:

96 Re: Trombocitopenia la data de Vin 28 Mai 2010 - 14:38

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Of, of, multa sanatate Cristinei, sa se faca bine! plans

97 Re: Trombocitopenia la data de Vin 28 Mai 2010 - 16:40

Mire

Ucenic
Ucenic
Doamne ajuta sa te faci bine cat mai repede Cristinica!

98 Re: Trombocitopenia la data de Sam 29 Mai 2010 - 20:44

Ana11

Cu vechime
Cu vechime
Multa sanatate,Cristina,esti o fetita curajoasa si frumoasa foc!Ma bucur ca si-a mai revenit!

99 Re: Trombocitopenia la data de Dum 6 Iun 2010 - 17:40

Admin

Admin
Admin
Buna tuturor. Noi suntem tot in spital mai cu suisuri sau coborasuri ale trombocitelor, dar oricum nu avem destule ca sa putem sa ne externam. Azi a venit tati la noi sa ne vada si am profitat sa mai intru si eu un pic pe aici.

100 Re: Trombocitopenia la data de Dum 6 Iun 2010 - 19:54

Ana11

Cu vechime
Cu vechime
Mihaela,ma bucur sa mai aud vesti despre tine,dupa cum vezi fara tine e pustiu pe aici!Eu va urez sanatate si cat mai grabnica externare!Diana ce mai face?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 4 din 8]

Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum