ATELIERUL CREATIV
Bine ati venit.

Universul Familiei este un portal de discutii pentru parinti si viitori parinti: forum, jocuri, concursuri, sarcina, nastere, crestere, alimentatie, educatie, planse de colorat, gradinite, spitale, doctori, medicamente, vaccinuri, lucru de mana, casa si gradina.

Va asteptam cu drag sa va alaturati familiei noastre.
ATELIERUL CREATIV

Activitati practice si creative

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 2 din 8]

26 Re: Trombocitopenia la data de Sam 30 Ian 2010 - 21:20

Ana11

Cu vechime
Cu vechime
Ei se vor rezolva toate,totul este sa speri si dumnezeu ne aude,nu avea grija

27 Re: Trombocitopenia la data de Dum 31 Ian 2010 - 13:40

moni

Moderator local
Moderator local
Mihaela nu te descuraja si poate o sa ii faca bine alt tratament, copii sunt rezistenti asa ca am incredere ca o sa-si revina Cristina cat mai repede. Multa sanatate in continuare si refacere cat mai rapida. pupici

28 Re: Trombocitopenia la data de Lun 1 Feb 2010 - 12:09

Admin

Admin
Admin
Multumesc fetelor. Sper sa fie bine saptamana asta si macar sa se mentina constante trombocitele pt ca domnisoara mea da semne clare de o raceala. Momentan doar tuseste si medicamentul administrat pana acum nu prea pare sa-si faca efectul asa ca ma gandesc sa facem o vizita la medicul de familie.

__________________________________________________________________________________________________

“Pe masura ce crestem descoperim ca pana si persoana care nu trebuia sa te dezamageasca vreodata, probabil o va face. “ Octavian Paller
http://www.universulfamiliei.com

29 Re: Trombocitopenia la data de Lun 1 Feb 2010 - 16:11

Ana11

Cu vechime
Cu vechime
Mihaela,mai bine previi decat sa astepti sa sa agraveze,eu una asa prefer sa fac,desi in cazul meu nu prea aplic asta,dar in legatura cu Mihai se schimba totul,sunt ca o closca,ce mai!Succes!

30 purpura trombocitara idiopata la data de Joi 4 Feb 2010 - 11:34

aurelia

Incepator
Incepator
In anul 2007 am ajuns la spital cu purpura trombocitara. Am avut 2000 de trombocite, manifestari doar putina febra.Restul analizelor erau f bune. Mi-a facut in spital toate analizele ce puteau declanasa scaderea trombocitelor dar toate au iesit bune inclusiv punctia. Dupa tratament cu medrol mi-am revenit. La fiecare control trombocitele s-au invartit in jurul a 180 000 de trombocite. Dupa terminarea tratamentului cu medrol care a durat cam 2 luni ca mi l-a scos treptat am continuat cu tratament naturist (mladite de catina rosie, mladite ce carpen alb si spirulina). De aprope o jumatate de an am renuntat si la tratamentul naturist ceia ce nu am facut bine deoarece la analizele din ianuarie 2010 trombocitele au inceput sa scada din nou. Cauza nu stiu. Sunt f suparata. Am revenit din nou la spital. Astept din nou rezultatele analizelor.

31 Re: Trombocitopenia la data de Joi 4 Feb 2010 - 16:07

Ana11

Cu vechime
Cu vechime
Buna,Aurelia,imi pare foarte rau de situatia ta,sincer!nu stiu ce sa spun mai mult decat sa dea Dumnezeu sa va faceti bine si tu si Cristina!

32 Re: Trombocitopenia la data de Joi 4 Feb 2010 - 16:19

Admin

Admin
Admin
Aurelia, imi pare rau ca a recidivat boala ta. Fetitei mele i-au descoperit in organism anticorpii antitrombocitari si stim ca ei sunt unul din principalii factori pt care ii tot scad numarul de trombocite. Tie ti s-au facut analizle pt ei?
Si noua ne-a spus doctorita ca daca nu vede rezultate mai bune cu prednison vom trece si noi pe medrol. Am mai cititi si eu pe net ca de multe ori s-a apelat in aceasta boala si la tratamente naturiste si chiar vreau s-o intreb maine pe doctorita Cristinei daca sa incepem sa luam ceva naturist pe langa medicamentele clasice.

__________________________________________________________________________________________________

“Pe masura ce crestem descoperim ca pana si persoana care nu trebuia sa te dezamageasca vreodata, probabil o va face. “ Octavian Paller

33 Re: Trombocitopenia la data de Vin 5 Feb 2010 - 18:39

Admin

Admin
Admin
Azi am fost din nou la control si ma bucur ca analizele au iesit mult mai bine ca saptamana trecuta, neasteptat de bine tinand cont ca domnisoara inca tuseste. De bucuria vestilor am si uitat sa intreb de alternativa naturista, dar voi intreba saptamana viitoare. Recomandarile au ramas aceleasi ca saptamana trecuta, nu a mai modificat nimic in dozaj, mai ales ca asta mica nici nu a luat in greutate, lucru de care se temea doctorita sa nu se intample din cauza medicamentelor. De altfel si pofta de mancare i s-a mai diminuat, in sensul ca a revenit aproape de normal.
Toata partea proasta este in va trebui sa mai stea toata luna acasa, iar ea deja nu mai poate de dorul gradinitei. Incerc sa-i distrag atentia de la asta prin pregatirile pe care le facem pt bebe si prin vizite la copii de varsta ei cu care sa se joace. O cred si eu ca s-a plictisit sa stea 24 din 24 numai in casa.
Daca timpul va tine cu noi o sa incep de saptamana viitoare s-o scot si afara cate o jumatate de ora pe zi.

34 scaderea trombocitelor la data de Sam 6 Feb 2010 - 16:10

aurelia

Incepator
Incepator
Am revenit cu noi informatii. La analizele facute pentru anticorpi trombocitari a iesit negativ, deci mie nu-mi distruge trombocitele acesti anticorpi. Am fost la spital si m-a pus sa-mi repet analizele pentru eventuali virusi si analize pentru hipotiroidie. Pentru virusi le-am facut vineri si astept raspuns, la endocrinologie o sa merg luni si mai am de facut ecografie probabil sa-mi vada splina care intotdeauna a fost in limite normale. Dupa cate am inteles la mine s-a declansat o boala autoimuna care imi distruge trombocitele in splina, nu stiu cat de sigura e afirmatia.
Vreau sa va mai spun ca pentru copii recuperarea e mai rapida cu sanse mari de vindecare din cate am citit si eu. Pentru doamna cu copilul cautati pe internet revista natura si sanatate hofigal august/septembrie 2008 , merita sa cititi articolul .
Sanatate multa.

35 scaderea nr de trombocite la data de Sam 6 Feb 2010 - 16:20

aurelia

Incepator
Incepator
Domna MNiko trebuie sa fiti multumita ca la fetita ds s-a descoperit cauza. Toate medicamentele pe baza de cortizon au efecte adeverse eu m-am umflat la fata f rau pe timpul tratamentului am luat putin in greutate si lucru cele mai rau a inceput sa-mi creasca parul pe fata. Dupa incetarea tratamentului parul mi-a cazut inclusiv fire f multe de par din cap, apoi mi-am revenit treptat. am avut doza mare de medrol care mi l-a scos treptat la alte tipuri de cortizon corpul meu nu a raspuns. Va doresc sanatate multa.

36 Re: Trombocitopenia la data de Sam 6 Feb 2010 - 16:36

Admin

Admin
Admin
Chiar in acea revista am citit despre tratamentul naturist corespunzator acestei boli.
Si la fetitei mele i-au facut testele pentru virusi, dureaza insa pana vin rezultatele. Eu inca nu am vazut aceste rezultate, dar doctorita noastra ne-a zis ieri ca erau bune (uitase sa le aduca din din spital unde se recoltasera la cabinetul din policlinica). Si forma facuta de fetita mea e o forma tot autoimuna din cauza acelor anticorpi.
Pe timpul tratamentului, dvs nu ati tinut niciun fel de regim? Fetita mea are un regim fara sare( de fapt fara sodiu) tocmai din cauza tratamentului cu cortizon si deasemenea fara dulciuri. I s-a permis doar ciocolata alba in cantitati foarte mici.
Intamplator am vorbit cu o doamna care a facut un tratament cu prednison( nu stiu din ce cauza) si-mi povestea ca ei nu i-a spus nimeni sa nu manance sarat sau dulciuri si in perioada tratamentului tocmai de dulciuri a avut foarte mare pofta, motiv pt care s-a si umflat tare la fata, asa cum spuneti si dvs.
La noi momentan greutatea fetitei este sub control, a facut un pic de falcute, dar speram sa putem reduce doza in curund. Stiu ca alt efect secundar al cortizonului este acela ca stopeaza cresterea, motiv pentru care preventiv pe langa cortizon ii administram si calciu cu vitamina D.

Va doresc din suflet ca rezultatele la testele facute sa fie bune si sa descoperiti cauza pentru care va tot scad trombocitele. Multa sanatate si dvs si va mai asteptam cu vesti.

37 Re: Trombocitopenia la data de Sam 6 Feb 2010 - 20:40

Ana11

Cu vechime
Cu vechime
Fetelor,eu va doresc multa,multa sanatate si sa va reveniti cat mai curand(ma refer si la Cristina)

38 Re: Trombocitopenia la data de Dum 7 Feb 2010 - 9:42

aurelia

Incepator
Incepator
In legatura cu regimul alimentar tinut pe timpul tratamentului cu medrol: nu am mancat nimic cu sare nimic dulce dar initial doza a fost de 64 mg medrol si mi l-a scos treptat. Sunt o persoana destul de constienta de efectele adverse ale tratamentului si am dat o atentie deosebita regimului. Probabil doza fiind f mare la mine manifestarile au fost cele descrise anterior. Mi s-a recomandat pe timpul tratamentului sa consum banane pentru potasiu.

Multa sanatate si sa auzim de bine.

39 Re: Trombocitopenia la data de Dum 7 Feb 2010 - 10:11

Admin

Admin
Admin
De banane nu stiam ca sunt recomandate in acest tratament.

La noi doctorita vad ca incearca sa scada doza de demicament cat de repede posibil. Fiind copil, doza e oricum mai mica decat la un adult si in plus noi luam prednison, care se ia 3 pastilute pe zi( la noi acum ca initial lua cate 4), in timp ce de medrol am auzit ca se ia o singura doza pe zi.

40 Re: Trombocitopenia la data de Dum 7 Feb 2010 - 20:42

Ana11

Cu vechime
Cu vechime
Fetelor,plus ca bananele sunt bune si pentru stomac,ca de la atatea medicamente pot aparea neplaceri

41 trombocite scazute la data de Mar 9 Feb 2010 - 10:41

aurelia

Incepator
Incepator
Azi am luat rezultatele de la virusi totul a iesit f bine, acum astept rezultatul de la anticorpi trombocitari. Doamna MNiko analizele pentru anticorpi au fost facute la institutul hamatologic ? Mie mi-a spus ca daca ies tot negativi imi mai face inca o analiza tot pentru anticorpi. Va spun drept sunt disperata.Nu stiu cauza scaderii trmbocitelor.
Sanatate multa .

42 Re: Trombocitopenia la data de Mar 9 Feb 2010 - 11:30

Admin

Admin
Admin
Nu cred ca in Brasov este vreun institut hematologic. Fetita mea a fost internata in spitalul de copii cand i s-a recoltat pt acesti anticorpi antitrombocitari, insa analizele au fost facute la spitalul judetean pt ca am inteles ca acolo aveau aparatura necesare. Rezultatul a venit dupa 3 sau 4 zile.
De aseara am observat o schimbare la Cristina. Mi se tot parea ca-i mai umflata la obraji si azi dimineata am vazut ca e chiar asa. Ba a facut si un pic de gusita. Regimul fara sare l-am respectat, dar din pacate a mancat cam multicele dulciuri fata de cum ii dadeam eu de obicei. De fapt a mancat ciocolata alba in fiecare zi in week-end, chiar daca nu manca multa. Cred ca totusi s-a adunat, mai ales ca i-am dat si ceai indulcit sa bea ca mi-a tot tusit. Sper ca doar faptul ca a mancat dulce e cauza si ca odata ce nu va mai primi dulce isi va reveni. O sa vad ce spune si doctorita cand vom merge la control.

43 scadere trombocite la data de Mar 9 Feb 2010 - 11:49

aurelia

Incepator
Incepator
Domna MNiko Am inteles ca sunteti din Brasov eu sunt din Bucuresti si din cauza asta v-am intrebat de institutul de hematologie. Acum sa va spun ca toate medicamentele pe baza de costiroizi cred ca asa se numeste nu ai voie sare si nici dulce. Mie mi s-a spus ca de la sare ma umflu , iar de la dulce creste glicemia in singe deci nu are legatura dulcele cu umflatul . Eu nu am mancat absolut nimic sarat sau dulce si totusi m-am umflat numai la fata si putin la trunchi in rest va spun ca glezna de la picioare era supla.
Dupa incetarea tratamentului fetita ds. se v-a desumfla sigur nu va face-ti probleme.Bananele mi le-a recomandat sa suplinesca potasiul din corp pt ca medicamentul duce la carenta lui. Va doresc multa sanatate si sa auzim de bine.

44 Re: Trombocitopenia la data de Mar 9 Feb 2010 - 11:55

Admin

Admin
Admin
La dulce doctorita fetitei i-a doat voie sa manace moderat doar ciocolata alba. Daca va uitati insa pe eticheta si aceasta contine sare, desi intr-o doza foarte mica. Ceea ce e periculos de fapt este sodiul. Din cauza asta sunt interzise in regimul hiposodat prajiturile si dulciurile din aluaturi dospite( contin praf de copt sau bicarbonat de sodiu).
Am ajuns la concluzia ca este musai sa-i dau sa manance doar ceea ce fac eu si atat.
Am mai facut insa ceva in week-end-ul asta : am folosit inlocuitor de sare, din cel luat din farmacie care sa nu contina sodiu deloc (asta ne-a spus doctorita ca are voie). Sa fi reactionat totusi chiar si la acesta?

45 Re: Trombocitopenia la data de Dum 14 Feb 2010 - 9:00

Admin

Admin
Admin
N-am mai apucat sa scriu vineri ca am ajuns si tarziu acasa si m-a luat si o raceala mai urat pe care sper sa nu i-o dau si Cristinei. Am fost vineri cu ea la control, trombocitele au crescut fff putin dar au crescut. Din pacate rezultatele la virusii aceia mai ciudati decare spunea doctorita cand am internat-o au iesit proaste in sensul ca i-au depistat 2 virusi care se pare ca i-a contactat mai de mult si ei ar putea fi raspunzatori pt declansarea trombocitopeniei.

Miercuri trebuie sa merg cu ea la spital sa o interneze, doar pt o zi ca sa ii repete niste analize (nu stiu exact care) ce trebuiesc repetate la o luna, plus ca doctorita vrea sa-i faca din nou testul pt anticorpi antitrombocitari sa vada daca au mai scazut. Sper sa fie bine si sa nu mai fie nevoie si de alte investigatii.

46 Re: Trombocitopenia la data de Dum 14 Feb 2010 - 15:01

georgiana

Moderator local
Moderator local
Multa sanatete Cristinei si sper sa primiti doar vesti bune!

47 Re: Trombocitopenia la data de Dum 14 Feb 2010 - 16:06

Admin

Admin
Admin
Multumim Georgiana.

48 Re: Trombocitopenia la data de Dum 14 Feb 2010 - 16:48

Ana11

Cu vechime
Cu vechime
Va urez vesti bune ,si multa sanatate!

49 Re: Trombocitopenia la data de Vin 19 Feb 2010 - 14:26

Admin

Admin
Admin
Miercuri am fost cu Cristina sa repetam analizele facute cat a stat in spital. I-au facut internare pt o zi, dar nu a stat acolo decat cat i-au recoltat sange si a facut un ecograf abdominal. Din pacate cu o seara inainte a inceput sa tuseasca, semn ca a luat raceala de la mine, iar la recoltare a plans foarte mult asa ca n-a fost pt mine o surpriza prea mare cand mi-au spus ca trombocitele au scazut. Restul rezultatelor au fost bune, dar scaderea trombocitelor m-a daramat cu totul pe mine, iminenta unei punctii medulare parand foarte aproape.
Azi am mers din nou la control, doar hemograma de data asta si am reusit cumva s-o fac pe Cristina sa nu planga la recoltare. Am nimerit si o asistenta mai draguta care a actionat repede si fara sa-i arate inainte acul. Efectiv, eu tinand-o cu spatele spre asistenta, ea n-a avut timp sa realizeze cand a intepat-o in deget. Am si laudat-o repede ca n-a plans si cand a vazut c-o laud, a dat imediat in ras ca tocmai se pregatea sa planga de la intepatura. Astfel ca rezultatul a fost neasteptat de bun, un nivel al trombocitelor mai mare ca niciodata (55000).
Prin urmare am mai scazut doza de prednison, acu va lua 2 pastilute pe zi si speram ca pana saptamana viitoare sa nu-i scada trombocitele si sa se mentina macar la acest nivel ca sa numai crestem doza de medicament.
O alta veste buna e ca am reusit in sfarsit sa obtin o programare la medicl homeopat la care doream si luni vom merge si acolo. Sper ca daca va incepe in paralel si un tratament homeopat sa nu mai avem scaderi ale trombocitelor si sa scapam definitiv de punctia aceea.

50 Re: Trombocitopenia la data de Vin 19 Feb 2010 - 19:07

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Ma bucur pentru vestile bune!

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 2 din 8]

Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum