ATELIERUL CREATIV
Bine ati venit.

Universul Familiei este un portal de discutii pentru parinti si viitori parinti: forum, jocuri, concursuri, sarcina, nastere, crestere, alimentatie, educatie, planse de colorat, gradinite, spitale, doctori, medicamente, vaccinuri, lucru de mana, casa si gradina.

Va asteptam cu drag sa va alaturati familiei noastre.
ATELIERUL CREATIV

Activitati practice si creative

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 4]

1 Cum ne pregatim de gradinita? la data de Lun 17 Aug 2009 - 10:29

Admin

Admin
Admin
Cum se apropie noul an scolar si mai multi prichindei o sa (re)inceapa in toamna gradinita, m-am gandit sa trecem aici care sunt pregatirile fiecaruia de gradinita. Nu de alta, dar mai sunt aspecte care poate ne scapa din vedere si mi-ar face placere sa mi le reaminteasca cineva.

Pe de alta parte, pt cei care merg pentru prima data la gradinita, cred ca pregatirea copilului pentru acest pas este foarte importanta atat fizic, material, cat mai ales psihic.

La noi pot spune ca pregatirile de gradi au inceput inca de la 1 august cu un program de imunizare. I-am administrat atunci Cristinei 10 zile Braonhovaxom( la sfatul alergologului curent) dupa care am facut pauza urmand sa mai facem 2 reprize de cate 10 zile la 1 septembrie si la 1 octombire. Speram ca in acest fel sa fie ocolita de raceluile repetate din gradinite.

Alte pregatiri pe care le facem momentat: am reinceput sa discutam cu ea despre gradinita, ca se termina vacanta si va reincepe sa mearga la gradinita. Repet cu ea ocazional printre alte discutii cati ani are, la ce grupa o sa intre, cum o cheama9 desi asta stie de anul trecut) si vreau sa repetam si "ce a facut in vacanta?", lucru pe care cred ca o s-o intrebe educataorea la inceput de an.

Am inceput deasemenea sa verific imbracamintea si incaltamintea pe care o are ca sa ne ducem din timp sa cumparam ce-i mai lipseste. Nu-mi place sa fac cumparaturi de gradinita dupa 8 septembrie cand toata lumea face acelasi lucru si se aglomereaza magazinele.
Totodata verific si rechizitele pe care le are acasa, caiete de lucru pt anul viitor si refac stocurile lipsa. Cristinei ii place mult sa lucreze si acasa, sa-mi arate ce a invatat la gradinita. Aceste lucruri nu i le arat insa decat dupa ce se intoarce de la gradinita in prima zi ca un fel de cadou de inceput de an.

O paranteza: anul trecut, cand a mers prima data la gradinita, in lipsa ei am cumparat o masuta de cafea asemanatoare ceor din sala de clasa si i-am pus pe ea creioane colorate, planse de desen, carti de colorat. Cand le-a descoperit la intoarcere, a fost placut surprinsa si i-am explicat ca ala e "biroul" ei, unde sa lucreze sa-mi arte ce a facut la gradinita.

Spre sfarsitul lunii august vom face si analizele necesare pentru gradinita. Din nou, le fac din timp pt ca dupa 1 septembrie iar e aglomeratie la laboratoare si pentru ca oricum aceste analize dureaza pana la o saptamana pentru primirea rezultatului.

In jur de 1 septembrie vreau sa fac o vizita la gradinita, sa discut cu educatoarea diverse lucruri: ceea ce trebuie dus in gradinita noi cam cunoastem de anul trecut, dar voi intreba daca mai sunt noutati in aceasta privinta. Apoi, vreau sa aflu cand incepe exact gradinita (anul acesta scolar incepe luni, 14 septembrie si banuiesc ca si gradinitele vor incepe tot atunci) si la ce ora se primesc copii in prima zi. Anul trecut la noi a fost si o mica festivitate de deschidere. Mai vreau sa intreb si despre optionalele care se vor face anul acesta in gradinita, sa vedem ce vom alege.

Cam astea sunt deocamdata pregatirile pe care le avem noi in plan. Daca mai apare ceva pe parcurs vom spune.

PS: Ce mi se pare mie foarte importanta, indiferent de pregatirile pe care le faci e ca cel mic sa stie din timp ca va incepe gradinita si cam ce se intampla acolo, iar evenimentul sa-l perceapa ca pe un pas foarte important din viata lui, sa-i arate ca devine mai mare. Nu cred ca e o idee buna sa i se spuna copilului ca la gradinita se va juca tot timpul ( nu e asa si vor fi dezamagiti de acest lucru), ci ca acolo vor invata diverse lucruri: sa coloreze, sa picteze, vor invata cantece si poezii, lucruri pe care mami nu i le poate explica acasa( eu insist la Cristina pe ideea ca educatoarele stiu mai bine cum sa-i invete pe copii, desi poate ca uneori eu ii explic mai bine ei , dar in felul acest o determin sa fie atenta la educatoare)

__________________________________________________________________________________________________

“Pe masura ce crestem descoperim ca pana si persoana care nu trebuia sa te dezamageasca vreodata, probabil o va face. “ Octavian Paller
http://www.universulfamiliei.com

2 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Lun 17 Aug 2009 - 10:51

Sonia's mom

Veteran
Veteran
bravo Mihaela !!! foarte util topcul asta, asa mai arunc si eu un ochi la tot ce trebuie facut, mai ales k So e bobocel si inca nu stiu tot ce trebuie facut.
Noi vom merge maine la doctor ca sa-i fac vaccin. de hepatita A (harvix junior),si cu asta vom incepe pregatirile oficiale pt. gradi angel

http://www.totsites.com/tot/sonia_f

3 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Lun 17 Aug 2009 - 16:07

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Si noi discutam de gradi... Mihaita, cand aude ca intr-o zi trebuie sa se trezeasca mai devreme pt a merge undeva, spune preventiv "Nu g'adi", iar noi: "Nu inca, mai putina vacanta si apoi vei mrege din nou la gradi, asa cum si Mircea (varul) va merge la scoala, mami la serviciu, Andrada la mamaia etc. Din 15 septembrie toti intram in paine si pregatim terenul. Despre rechizite ne vom informa in prima zi de gradinita, cred. Saptamana asta cred ca ii facem Prevenarul lui mihaita, iar homeopatele le incepem de la 1 septembrie, ca dr noastra insista ca nu se dau vara.

4 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Lun 17 Aug 2009 - 16:14

Admin

Admin
Admin
Ce homeopate luati voi Miru? Noi am foat anul trecut la un homeopat si ne-a dat chiar la inceputul verii sa luam, asa ca nu inteleg de ce nu se dau vara.

Bronhovaxomul pe care il luam acum, nu e homeopat.

Apropo de trezitul mai devreme. Desi peste vara am avut cu Cristina un program mai lejer de acum incep sa o trec usor din nou la programul de gradinita, trezit mai devreme, orele de masa la fel ca la gradinita, somnicul de dupa amiaza, ora de culcare seara incercam s-o mutam mai devreme. Pentru copii care merg prima data la gradi cred ca obisnuirea de acasa cu un program asemanator cu cel din gradinita, va face acomondarea sa fie mult mai usoara.

__________________________________________________________________________________________________

“Pe masura ce crestem descoperim ca pana si persoana care nu trebuia sa te dezamageasca vreodata, probabil o va face. “ Octavian Paller

5 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Mier 19 Aug 2009 - 9:22

Sonia's mom

Veteran
Veteran
si noi am inceput serios pregatirile angel

ieri am facut vaccinul antihepatita A (Harvix Junior), si am luat recipiente pt. coprocultura (4)...
spoi am fost prin oras si am luat:
- un roller cu Tink (asa zice Sonia la Tinckerbell, si de ceva timp este unul dintre desenele ei preferate)
- bloc desen + o invelitoare pentru el
- caiet mate + invelitoarea pt. el
- hartie glasata - set de 12 culori
- carioci - 12 culori
- creioane colorate - 18 culori
- acuarele - 12 culori + o pensula
- plastelina- 6 culori
- creioane simple - un set de 6 + ascutiroare si radiera
- lipici stick + unul lichid
- penar
- un set de stick-uri cu numele SONIA

si cam atat deocamdata... de astea oricum voi avea nevoie, asa k le-am luat din timp, cat despre restul - presupun k ne vor spune educatoarele happy

P.S. So este foarte mandra de troller-ul ei angel (de cand s-a trezit tot baga si scoate chestii in/din el)

6 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Mier 19 Aug 2009 - 12:04

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Mai ce troler frumos, se vede ca Sonia e incantata de el... si mandra, as zice! aplauze angel

7 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Mier 19 Aug 2009 - 14:58

Admin

Admin
Admin
Super trollerul . Asa vreau sa-i iau Cristinei pentru la scoala. Momentan mie nu mi s-a parut util pt ca noi si mergem mult cu masina.

8 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Joi 20 Aug 2009 - 13:30

Sonia's mom

Veteran
Veteran
Miru, Mihaela - multumim mult hug pupici

9 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Vin 21 Aug 2009 - 16:45

Sonia's mom

Veteran
Veteran
astazi am mai luat:

- o pijamaluta
- pantofiori pentru gradi
- prosop
- o carte de colorat

10 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Vin 21 Aug 2009 - 17:51

Admin

Admin
Admin
Un sfat Irina: mai luati inca o pijama si un prosop pt gradi. N-o sa fi poate in fiecare week-end acasa si n-o sa poti sa le spli pe cele care le-ai adus de la gradi( sau poate nu s-au uscat), asa ca e bine sa ai la indemana inca un set pe care sa te bazezi.

11 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Vin 21 Aug 2009 - 19:40

Ana11

Cu vechime
Cu vechime
Observ ca v-ati pregatit copilasii pentru gradi!tot ce pot sa va urez este ca ei sa se acomodeze perfect si sa creasca mari si sanatosi! pupici aplauze

12 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Vin 21 Aug 2009 - 22:24

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Multumim, Carmen! hug
Si Mihaita a facut azi Prevenarul. A bocit nitel si gata, acum a si uitat deja! angel

13 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Dum 23 Aug 2009 - 19:33

Sonia's mom

Veteran
Veteran
Merci pentru sfat Mihaela, cu siguranta asa voi face hug

Carmen - multumim mult pupici

Miru - te asteptam , poate ne ami dai niste idei de gradinita pupici angel

14 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Mar 25 Aug 2009 - 8:30

Admin

Admin
Admin
Noi, din cauza curateniei, n-am prea mai fost atente la ceea ce trebuie sa pregatim pt gradinita. De altfel noi oricum avem majoritatea lucrurilor pregatite. Acum ca am inceput sa aranjam lucrurile la locul lor, o sa le verificam pe cele pentru gradinita sa nu avem cumva surprize chiar la inceperea anului scolar.

15 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Mier 26 Aug 2009 - 9:31

Sonia's mom

Veteran
Veteran
noi am mai luat o pijamaluta (merci pt. idee Mihaela) si intre timp am aflat k s-ar putea sa incepem pe 1 septembrie - asa k am mers si am dat coproparazitologul, dar intre timp se pare k totusi vom incepe pe 15, asa k, am amanat exudatul faringian - si o sa-l fac cam dupa 5 septembrie.

16 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Mier 26 Aug 2009 - 9:45

Admin

Admin
Admin
Eu vreau sa ma duc vineri cu Cristina sa facem analizele. Nu stiu inca daca la noi se incepe de pe 1 septembrie, dar oricum nu vor fi cu adevarat grupele de gradi pana pe 15. Mi se pare ca nici educatoarele nu vin pana atunci. Asa ca eu o s-o duc pe Cristina doar din 15.

17 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Vin 4 Sept 2009 - 9:23

Admin

Admin
Admin
Abia azi am reusit sa mergem sa facem analizele. E posibil sa fie gata luni, dar mai sigur e miercuri. Avem noroc ca le aduc cei de la laborator direct la cabinetul mediului de familie si nu mai trebuie sa mergem in doua locuri dupa ele.
La noi gradinita incepe de luni, 7 septembrie, pt cei care doresc sa duca deja copii, dar va fi regim ca in vacante, adunati copii de la mai multe grupe. Am vorbit direct cu educatoarea Cristinei si nu e absolut nicio problema daca o s-o duc din 14 septembrie. Atunci incep de fapt cursurile normale de gradinita.

PS: nu stiu din ce motiv, dar vad ca anul asta sunt in intarziere cu toate pregatirile fata de anii trecuti. Norocul meu ca nu mai trebuie totusi atat de multe achizitionate pt ca am mai cumparat si la sfarsitul anului scolar trecut.

18 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Vin 4 Sept 2009 - 11:30

Kali

Ucenic
Ucenic
Si noi suntem in intarziere cu cumparaturile dar nu ma invinovatesc prea tare pentru ca abia au inceput sa apara colectiile de toamna.
Mai avem de completat tinutele de interior si cam gata... a, si pelerina de ploaie + cizme de cauciuc.

19 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Vin 4 Sept 2009 - 11:33

Amy

Cu vechime
Cu vechime
Si noi suntem nepregatiti, trebuie sa mearga sotul pe la gradi sa vada ce ne trebuie.

20 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Vin 4 Sept 2009 - 11:58

madymm

Incepator
Incepator
Baiatul meu e in clasa a II-a si stiu ce inseamna pregatiri pt gradi. Asa ca va zic ce am preg. eu pt baiat:ghiozdanel, pijama, prosopel, un saculet pt. a-si tine hainutele in dulapior, adidasi pt. a sta acolo, eventual o pernuta. Rechizitele le-a luat dna educatoare si noi parintii am platit.

21 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Vin 4 Sept 2009 - 12:03

cris

Ucenic
Ucenic
Am cumparat si noi hainute/ pantofei si un nou ghiozdanel -atat, pentru ca la noi se dau bani la gradi si le cumpara ei tot ce le trebuie la fel, ca sa nu se certe intre ei.

Analizele le-am facut azi, rezultatele saptamana viitoare si la gradi speram din 14.09.2009... o mai tin acasa ptr. ca aici grupele sunt cumulate pana vin majoritatea copiilor. Ieri in grupa Deei au fost doar 7 copilasi.

Mult succes si acomodare usoara celor mici pupici

22 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Vin 4 Sept 2009 - 12:23

Admin

Admin
Admin
La fel e si la noi Cris. Dam bani si cumpara educatoarele rechizite la fel pt toti. Iar in privinta mersului la gradi de acum, din acelasi motiv nu o duc nici eu. As vrea s-o feresc cat mai mult de intrat in contac cu copii de la celelalte grupe, mai ales ca spre sfarsitul anului trecut era o grupa prin care "circula" scarlatina. Din grupa ei nu a facut nimeni si sper sa fie feriti si anul acesta de bolile copilariei.

23 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Vin 4 Sept 2009 - 13:58

Sonia's mom

Veteran
Veteran
astazi am adaugat la cele cumparate: o pereche de pantalonasi de trening, si o pereche de colanti cu fustita. am luat rezultatul coproculturii, luni mergem sa facem si exudat si cam atat... restul (daca mai este nevoie de ceva) le vom afla deja de la doamnele educatoare angel

24 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Mier 9 Sept 2009 - 18:55

Sonia's mom

Veteran
Veteran
suntem pe ultima 100 de metri cu pregatirile...
hainutele: gata happy
rechizitele: gata happy (au ramas doar caiete de activitati, dar asta deja o sa ne zica dupa prima zi de gradi)
analizele: gata facute happy (maine trebuie sa mai iau rezultatul de la exudat)

a mai ramas sa merg vineri sa intreb cand exact incepe gradi, k sa stiu cand ma duc dupa avizul epidemiologic la dr. de familie angel

25 Re: Cum ne pregatim de gradinita? la data de Mier 9 Sept 2009 - 19:36

georgiana

Moderator local
Moderator local
Irina vad ca esti tare grijulie si te-ai pregatit din timp cu tot ce ii trebuie Soniei pentru gradinita!Felicitari! Foarte frumos trolerul. si culoarea se potriveste cu inbracamintile Soniei!Si cu rochita de la ziua ei!Ai asortat-o tare frumos!

Mult succes tuturor mamicilorl a cumparaturi!

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 4]

Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum