ATELIERUL CREATIV
Bine ati venit.

Atelierul Creativ este un portal de discutii dedicat celor pasionati de bricolaj, craft, decupaj, modelaj, tricotaj, croset, bijuterii si tot ce inseamna lucru facut in casa ( handmade).
Va invitam sa va alaturati familiei noastre pentru a vedea ceea ce lucram si pentru a ne impartasi din experienta si pasiunile dvs.

Cu drag, Echipa ATELIERUL CREATIV.

Activitati practice si creative

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Zorea la data de Mier 5 Aug 2009 - 12:41

Vizitato

Vizitator
stie cineva cum se ingrijeste aceasta planta? k eu nu am gasit nimic
merci mult

2 Re: Zorea la data de Lun 31 Aug 2009 - 18:43

Vizitato

Vizitator
Este o planta care creste in gradina,eu cel putin am una de vreo cativa ani si se seamana singura...poti sa-i strangi semintele si sa le pui in ghiveci primavara,prin martie...tu stai la bloc si nu stiu daca vei reusi sa ai loc si pentru ea...succes!

3 Re: Zorea la data de Lun 31 Aug 2009 - 23:37

Admin

Admin
Admin
LA fel stiu si eu. Cresc singure si nu necesita ingrijire speciala. Bunica mea strabge seminte numai cand vrea sa mai puna si in alt loc din gradina.

http://www.universulfamiliei.com

4 Re: Zorea la data de Mier 2 Sept 2009 - 10:47

Vizitato

Vizitator
Carmen, Mihaela - merci mult
Mi-a inflorit si mie floricica in ghiveciul de la balcon

5 Re: Zorea la data de Mier 2 Sept 2009 - 19:27

Admin

Admin
Admin
Cred ca la primavara o sa pun si eu intr-un ghiveci. Tocmai ce mi-am luat niste seminte de la bunica sa le pun la teren, dar e prea frumoasa a ta si "imi face pofta" sa am si eu.

http://www.universulfamiliei.com

6 Re: Zorea la data de Vin 4 Sept 2009 - 15:23

Vizitato

Vizitator
sa ai spor Mihaela dinc ate am vazut eu, nue ste o floare pretentioasa si chiar este foarte usor de ingrijit

7 Re: Zorea la data de Mar 12 Apr 2011 - 22:51

Vizitato

Vizitator
http://www.gradina-online.ro/ZORELE_Ipomoea_purpurea_A3488.html
Zorelele sunt unele dintre cele mai frumoase si raspandite plante urcatoare. Tulpinile volubile depasesc deseori lungimea de 2-3 m.

Florile, ca niste palnii, se deschid dimineata o data cu aparitia primelor raze de soare si stau asa pana pe la ora 10, dupa care isi strang rochitele, parca pentru a nu fi decolorate de soarele prea puternic de peste zi.
Ipomoea rubro-coerulea este mai apreciata datorita marimii florilor si duratei de deschidere ceva mai lunga.

Dintre soiurile acestei specii mentionam :

"Heavenly blue" - cu flori de culoarea cerului senin;

"Wedding bells" - cu flori mov-deschis;

"Early call" - cu inflorire foarte timpurie, flori de culoare roz cu ochi alb ce stau deschise pana catre seara.

Ipomoea purpurea iubeste caldura, locurile adapostite, dar bine insorite.

Se seamana in ghivece sau ladite, atunci cand timpul incepe sa se incalzeasca (aprilie). Mai tarziu, plantele se raresc la distanta de 20-30 cm.

Ipomoea purpurea infloreste din iulie pana in septembrie-octombrie.

8 Re: Zorea la data de Sam 16 Apr 2011 - 18:07

Vizitato

Vizitator
Noua la tara ni s-a intins zoreaua in toata via si e tare pacatoasa, nu stiu cum o sa o scoatem de acolo...

9 Re: Zorea la data de Sam 16 Apr 2011 - 20:41

Vizitato

Vizitator
Asa a patit si soacra mea,dar a tot scos radacinile pana nu a mai ramas nici una,cel mai bine e sa fie plantata intr-un ghiveci mai mare,si sa fie pusa langa casa,agatata pe franghie;cu ierbicid nu vei reusi,caci nu reactioneaza.Succes!

10 Re: Zorea la data de Sam 16 Apr 2011 - 23:16

Vizitato

Vizitator
Multumesc, Carmen! Vom incerca!

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum